Hore

Kde žijú tučniaky? Nie je to len Antarktída

Kde žijú tučniaky? Nie je to len Antarktída

Tučniaky patri medzi najobľúbenejšie a najznámejšie živočíšne druhy planéty. O dôvodoch sa môžeme prieť, ale pravdepodobne ide o kombináciu ich “smiešneho” vzhľadu, schopnosti spolupracovať a toho, že sú veľakrát jedinými reprezentantmi fauny polárnych oblastí. Tieto nelietavé vtáky však nežijú len v studenom podnebí Antarktídy, ich výskyt siaha na južnej pologuli až po tropické oblasti súostrovia Galapágy. Mapa výskytu jednotlivých druhov tučniakov vás preto možno prekvapí. Jej interaktívnu podobu si môžete pozrieť aj na stránke Penguin World, ktorá je celá venovaná len a len tučniakom 🙂

Pomôžte nám pomáhať

Pomôžte nám pomáhať

V čase zatvorených škôl chceme pomôcť učiteľom, žiakom aj rodičom a preto je plný obsah Lepšej geografie pre všetkých zdarma. Znamená to pre nás výpadok príjmov, ktorý nás existenčne ohrozuje. Na tvorbe nových materiálov pre vás pracujeme denne. Ak sa vám zdá naša činnosť prospešná, zvážte prosím stať sa platiacim členom. Na výber máte aj mesačné členstvo za 5 eur. Ďakujeme!

Chcem pomôcť